Links

Volontør-organisationer

Dansk Etioper Mission

Dansk Etioper Mission sender volontører til Etiopien – typisk på tre måneders ophold. Volontøren snuser til missionærlivet og prøver at bo og arbejde i et land, som er meget anderledes end Danmark. Arbejdet består i en konkret opgave, som Mekane Yesus Kirken eller DEMs missionærer har brug for at få løst. Eksempler: Undervisning og fritidsaktiviteter for missionærbørn, praktiske og diakonale opgaver, engelsk bibelstudiegruppe for unge etiopiere. DEM arbejder på senere også at kunne tilbyde et ophold, hvor volontøren bliver praktikant i en af Mekane Yesus Kirkens levende menigheder.

Brødremenighedens danske mission

Volontører sendt af BDM er ikke ansat af BDM, men er frivillige, der indgår en aftale med BDM om ophold og løsning af visse opgaver i tilknytning til BDMs bestående arbejde i Tanzania. Et volontørophold er sædvanligvis af seks måneders varighed. Har du andre ønsker, forhør venligst på BDMs Sekretariat.

Mission Afrika

Som frivillig kan du i tre til seks måneder arbejde med et eller flere af de områder, du interesserer dig for.

Størstedelen af Mission Afrikas volontører arbejder i Nigeria, men der er også muligheder for at komme til Sierra Leone, Mali og Cameroun.

Mere om: Volontør i Mission Afrika eller REMI – undervisning af handicappede børn

Luthersk Mission

At være volontør er en unik mulighed for at kombinere lysten til at rejse med lysten til at tjene Gud.

Volontøren får et meningsfyldt arbejde, får nye redskaber til at begå sig i mødet med fremmede mennesker og kommer helt tæt på missionsarbejdet. Samtidig får volontøren et indblik i en anden kultur. LM udvikler løbende volontørstillinger i de fire lande, der arbejdes i: Peru, Tanzania, Etiopien og Cambodja.

Jobmission

Jobudsendingen er en kristen, der arbejder eller studerer i et land med trængte kirker og få kristne.

Som jobudsending passer du selvfølgelig dit arbejde eller studium godt, for det i sig selv er en måde at tjene Gud på.

Du bygger ikke missionsstationer eller kører i 4-hjulstrukne Landrovers. Du viser heller ikke film eller udstiller din tro i det åbne offentlige rum. Men du snakker med dine kolleger, studiekammerater, naboer og hvem, der ellers er i din omgangskreds. Du når måske ikke at fortælle mange mennesker om Jesus, men du når nogle. Og er der en lokal kirke, knytter du til ved dens menighedsliv.

Israelsmissionen

Israelsmissionens Unge (IU) er en selvstændig landsdækkende forening, som arbejder tæt sammen med Den Danske Israelsmission. Foreningen ønsker at fremme interessen for Israel og dets folk i Danmark og ønsker samtidigt, at det jødiske folk må lære Jesus af Nazaret at kende som Messias. Hvis du har været i Israel, eller hvis du kunne tænke dig at komme det, så er IU også et rigtig godt sted at “netværke”!

Ordet og Israel

Ordet og Israel er en kristen, dansk bevægelse, der driver et arbejde dels i Danmark og dels i Israel. Arbejdet i Israel er Volontør i Yad va lev – hånd og hjerte  er navnet på Ordet og Israels volontørprojekt i Jerusalem. Arbejdet skal betragtes som en gave fra kristne i Danmark til det jødiske folk. Som kristne har vi modtaget nogle af de største ting i vores liv fra Israel: Bibelen og Jesus Messias. Derfor står vi i taknemmelighedsgæld til Israel. Ordet og Israel tilbyder volontørmuligheder som fx volontør i kibbutz, moshav eller volontør på handicaphjem.

Afrika inTouch

Afrika InTouch er en kirkelig børne- og ungdomsorganisation med hovedet langt oppe i skyerne og benene solidt plantet på både afrikansk og dansk jord. Afrika InTouch er et aktivt netværk for volontører udsendt af Afrika InTouch, Dansk Etioper Mission, Brødremenighedens Danske Mission, Mission Afrika og andre.

Afrika InTouch ønsker at røre og sætte i bevægelse ved at tage del i mission på en autentisk og grænseoverskridende måde med fokus på fællesskab, gensidig inspiration og engagement. Afrika InTouch arbejder bl.a. med gadebørn i Etiopien, et hjem for handicappede i Tanzania, et volontør-program i Nigeria og en demonstrationsfarm i Uganda.

Danmission

Danmission blev stiftet af mennesker fra folkekirken, som en selvstændig organisation for at kunne nå mennesker udenfor Danmark.

Opgaven er at give mennesker i andre lande mulighed for at møde den kristne tro og hjælpe dem til bedre leveforhold. Der er et særligt fokus på arbejdet i Egypten, Tanzania, Indien og Cambodja.

Der arbejdes også i Libanon, Pakistan, Madagaskar, Bangladesh, Kina og Myanmar/Burma.

I Danmark arbejdes der med integration af flygtninge og indvandrere. Du kan blive volontør i Afrika, Asien eller Mellemøsten.

Impact

Viva er en international kirkelig og humanitær børneorganisation, der arbejder for at forbedre børn og unges vilkår. Impact er Vivas volontørprogram og mobiliserer unge til at tage medansvar for verdens børn og unge. Med Impact kan du rejse ud som ungvolontør, i praktik eller som frivillig25+. Impact sender også teams afsted i typisk 3 uger og har et volontørakademi i Honduras, hvor de holder forberedelseskurser for volontørerne.

Privat side med oversigt over stillinger

Privat hjemmeside lavet af Simon Træls Ravn.

Konceptet er ganske enkelt:

  • Missionsselskaber laver opslag om volontørstillinger og volontørprojekter.
  • Dem, der gerne vil ud og arbejde med og for andre mennesker og vise dem lidt af Jesu kærlighed, besøger www.blivvolontør.nu og finder et sted at tage hen.