Young Life - you were made for this

Young Life - you were made for this

Af Rebecca Nissen, medicinstuderende på KU

Hvad skal det betyde? Jo, det er et ønske om, at du i mødet med Young Life bliver draget tættere på Jesus, og det er lige præcis dét, Young Life påpeger, at du er skabt til. Men hvad er Young Life (YL)? Det skal jeg fortælle dig. Det var nemlig på grund af YL, at jeg tog 3 måneder på klinisk udveksling til Oslo. For jeg havde lyst til at bo et sted, hvor der var YL-arbejde, og det er der i Oslo.

Young Life er en kristen missionsorganisation med fokus på lokal mission med teenagere som målgruppe. Den blev grundlagt i USA i 1941 og har over de sidste 77 år spredt sig, så der nu findes YL-arbejde i over 100 lande. YL er anderledes end andre organisationer, som jeg har været med i eller hørt om. Skåret ind til benet er Young Life: voksne, der bryder sig om teenagere, som går ud og møder dem på deres hjemmebane, og som bygger autentiske venskaber for at fortjene sig retten til at blive hørt, så de en dag kan få lov at introducere dem til Jesus Kristus (oversat citat fra younglife.org, red.). Det er Young Life. Det er ”relational ministry”. Og det er MEGAsvært. For hvor møder man teenagere? Hvordan møder man dem? Og hvad kan jeg gøre for, at de føler sig mødt? Alt det fik jeg et indblik i YL Oslo. Her mødte jeg mennesker, der havde lært Jesus at kende, fordi en YL-leder investerede i deres liv og ville være deres ven.

Min drøm er, at Young Life kommer til Danmark. At der er folk, der har lyst til at bruge tid – masser af tid – på teenagere, der aldrig har hørt om Jesus. YL Oslo har givet mig tro på, at det kan ske, og lige nu er vi to på projektet – Gud og jeg, men vi kunne godt bruge dig. Så bed for YL Danmark eller spørg Gud, om du måske selv skal være en del af det.